MozillaZine

Launch SeaMonkey without loading tabs?

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
mozillaine
 
Posts: 8
Joined: May 30th, 2017, 9:48 pm

Post Posted October 28th, 2017, 8:10 pm

When i launch SeaMonkey 2.48 (Mac) and internet is connected, it loads all tabs. I would like to load only current tab or no tabs at all. Is this possible?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted October 29th, 2017, 4:09 am

In SeaMonkey use menu path Edit->Preferences->Appearance->Browser->Display on Browser Startup->Pick something besides "Restore Previous Session"

mozillaine
 
Posts: 8
Joined: May 30th, 2017, 9:48 pm

Post Posted October 29th, 2017, 4:53 am

Thanks. I can't use that because i want to restore previous session.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 117997
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted October 29th, 2017, 4:57 am

OK, then you've confused me. You said " it loads all tabs. I would like to load only current tab." Which is the "current tab"? How is that different from loading the last session?

mozillaine
 
Posts: 8
Joined: May 30th, 2017, 9:48 pm

Post Posted October 29th, 2017, 6:05 am

If i now launch it when internet is working, it reloads all open tabs.

I want it to just launch and open all previous session tabs but not reload (fetch web pages from net) any tabs or reload only current tab.

therube

User avatar
 
Posts: 17994
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted October 29th, 2017, 6:59 am

Edit | Preferences -> Browser ---> Only restore tabs when I need them

(That's been the default for FF for some time now. IMO, SeaMonkey should default to it too.)
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Frank Lion

User avatar
 
Posts: 19515
Joined: April 23rd, 2004, 6:59 pm
Location: ... The Exorcist....United Kingdom

Post Posted October 29th, 2017, 5:45 pm

therube wrote:Edit | Preferences -> Browser ---> Only restore tabs when I need them

(That's been the default for FF for some time now. IMO, SeaMonkey should default to it too.)

It's confusingly written, to the point of not making any sense. It should read - 'Only reload restored tabs when I need them'
Metal Lion latest SeaMonkey & Thunderbird Themes - Sea Monkey and Silver Sea Monkey
"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing." - Edmund Burke (attrib.)

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests