MozillaZine

what settings to change to fix this basic problem?

User Help for Mozilla Firefox
firefoxfix
 
Posts: 8
Joined: November 3rd, 2017, 11:33 pm

Post Posted November 4th, 2017, 6:49 pm

@malliz @Happy112

your comments didnt help this problem

do you know how to solve it?

this problem has been like that for a long while

smsmith
Moderator

User avatar
 
Posts: 19742
Joined: December 7th, 2004, 8:51 pm
Location: Indiana

Post Posted November 4th, 2017, 7:42 pm

firefoxfix wrote:a new tab opens

moz-extension://(some scrambled numbers letters)/blank-page.html

i dont know why its doing this, been like this for a long while

I recall this happening with the activity stream extension which was a part of Test Pilot. Do you have something like that installed as an extension in Firefox? Look in Tools -> Addons, Extensions for something called activity stream or test pilot and disable or remove them, then restart Firefox.

If you don't have any of those installed, list all extensions you do have.
Give a man a fish, and he eats for a day. Teach a man to fish, and he eats for a lifetime.
I like poetry, long walks on the beach and poking dead things with a stick.
Please do not PM me for personal support. Keep posts here in the Forums instead and we all learn.

Happy112

User avatar
 
Posts: 485
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted November 4th, 2017, 11:02 pm

firefoxfix wrote:@malliz @Happy112

your comments didnt help this problem

do you know how to solve it?



Speaking for myself :
Other than to do what I asked you to do in my first post (check your extensions) : I'm sorry - in the thread on the Mozilla support forum Scribe also asked you about an extension ......
(I assusme that OP is you, even though the display name is slightly different ...... ? )

Brummelchen
 
Posts: 3799
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted November 5th, 2017, 12:32 am

to make it short

provide some information please (text, not raw)
https://support.mozilla.org/en-US/kb/us ... ix-firefox

only do as it is written in that article, nothing else. click the button (copy) and paste it here.

it should be not hard for you. if you struggle here it would be better to grab a technician at your place or leave firefox untouched.

concernign those numbers - as explained mozilla changed it instead plain text, you never find it in the (regular) extension list.

on the extension page - click the wheel -> "Debug addons" that will open a new page where the internal UUID is shown.
https://developer.mozilla.org/de/Add-on ... /Debugging

enter about:debugging

Image

Happy112

User avatar
 
Posts: 485
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted November 5th, 2017, 12:41 am

...... and in the mean time even more people have replied in this thread on the Moziila support forum :

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1182921

therube

User avatar
 
Posts: 19116
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted November 5th, 2017, 7:51 am

If you restart in Safe Mode, then open a new tab, do you still get the moz-extension... ?

There, so now you just need to figure out which extension you are using is causing it.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Brummelchen
 
Posts: 3799
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted November 5th, 2017, 10:17 am

Note: 'My address bar is filled with all these letters and numbers

Cause: Firefox is stupid.
Solution: Wait for Firefox 57.'

what a mo**n (darktrojan)

alternative:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... -override/
*reliable*supported*bugfree*

ofc he need to uninstall the current used.

malliz
Folder@Home

User avatar
 
Posts: 43507
Joined: December 7th, 2002, 4:34 am
Location: Australia

Post Posted November 5th, 2017, 2:23 pm

Happy112 wrote:...... and in the mean time even more people have replied in this thread on the Moziila support forum :

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1182921

Another forum is not our problem and cross posting to it only makes things more difficult for everyone. Not that an uncooperative OP who frankly has not done one thing he has been asked is making things easy
What sort of man would put a known criminal in charge of a major branch of government? Apart from, say, the average voter.
"Terry Pratchett"

Happy112

User avatar
 
Posts: 485
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted November 5th, 2017, 2:50 pm

As the OP hasn't posted here anymore, maybe some wise moderator would put us out of our misery and lock this thread ?

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 120291
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the right coast

Post Posted November 5th, 2017, 3:00 pm

For now this can just sit idle in case the OP posts back with a better, more responsive attitude.

therube

User avatar
 
Posts: 19116
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted November 6th, 2017, 1:39 pm

therube wrote:Does (some scrambled numbers letters) correspond to any extensions (shown in Addons Manager)?

That answer appears to be, no.

Example: moz-extension://ada460f6-56bd-4819-b146-afcd4eebd5c1/abouttabs.html

Where is does show up is in the Pref, extensions.webextensions.uuids.
So you have to look in about:config rather then Addons Manager.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Happy112

User avatar
 
Posts: 485
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted November 7th, 2017, 2:49 am

As the OP hasn't replied to neither any posts here nor on the Mozilla support forum lately - I'm hereby addressing anybody else who might have the same problem / question:

The New Tab Tools addon (which is more than likely what we're dealing with) has been updated just a few hours ago :

https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... tab-tools/

firefoxfix
 
Posts: 8
Joined: November 3rd, 2017, 11:33 pm

Post Posted November 13th, 2017, 11:39 pm

could i get someone that knows how to solve this problem

Happy112

User avatar
 
Posts: 485
Joined: April 15th, 2017, 10:25 am
Location: Never-Never-Land

Post Posted November 14th, 2017, 12:03 am

firefoxfix wrote:could i get someone that knows how to solve this problem



If only you'd follow the suggestions you've been given and take the advice you've been given ......

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 38424
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted November 14th, 2017, 12:13 am

Seeing as you may have missed a couple of suggestions to use the extension linked to...

Try this > https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... -override/

&, Please read the section on > "About this extension."
It explains heaps.

Oh yes. There's one question by "Anonymous user e010a8", in the Reviews section here...
> https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... e/reviews/
Thanks I am now able to show my bookmarks file when a new tab opens.
Only problem is that the field is filled with "moz-extension........"
Any way to clear this field after a new tab is created?


The Developers response...
No. As you can read in the add-on's settings page it's not possible for WebExtensions.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-57.0-61.0-62.0/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting. (Always choose the "Custom" Install.)

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 10 guests