MozillaZine

Problem with Add Ons

User Help for Mozilla Firefox
Russell C

User avatar
 
Posts: 131
Joined: October 11th, 2007, 3:14 am

Post Posted November 10th, 2017, 1:10 am

I am having problems installing add ons.
I have had the hdd formatted at the computer store, installed windows 7, then upgraded to windows 10, and then the latest fall update.
At every point I have tried to add add ons to firefox but have been prevented by a "communication error." I have also downloaded new versions of firefox two or three times (56.0.2) so it does not seem to be a corrupt installation.
I am pretty sure I am not infected, running scans as I write this, and my other computer is having no problems installing add ons, so I am frustrated and out of ideas. :shock: Getting peppered with tracking cookies too, not happy about that.
Helpful suggestions would be appreciated.
Russell

Gingerbread Man

User avatar
 
Posts: 7521
Joined: January 30th, 2007, 10:55 am

Post Posted November 10th, 2017, 4:35 am

As a workaround, right-click the Add to Firefox button and choose Save Link As. Save the XPI file to your desktop. Afterwards open the Add-ons Mananger, click the cog button next to the search box, and choose Install Add-on from File.

I don't know what's causing it, but a handful of people have been experiencing this issue. It might really be a server problem that only affects them.

Russell C

User avatar
 
Posts: 131
Joined: October 11th, 2007, 3:14 am

Post Posted November 10th, 2017, 7:04 am

Hi Gingerbread Man,

Thanks for the tip, bit fiddly but it worked. And that is the main thing. =D>

I am smiling now! :D
Russell

therube

User avatar
 
Posts: 17767
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted November 10th, 2017, 2:53 pm

Were you using the old or new version of AMO?
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Russell C

User avatar
 
Posts: 131
Joined: October 11th, 2007, 3:14 am

Post Posted November 12th, 2017, 7:38 am

Sorry, don't know what AMO is.
Russell

Brummelchen
 
Posts: 2583
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted November 12th, 2017, 7:55 am

users who problaby never will get an answer from me: f*x, f*n, j*n, k*s, k*x, l*y, m*o, m*d, m*x, o*l, p*y, s*e, d*h, l*t, d*e, j*k, f*u*a, h*2

Russell C

User avatar
 
Posts: 131
Joined: October 11th, 2007, 3:14 am

Post Posted November 12th, 2017, 8:14 am

Yes
Russell

makaiguy

User avatar
 
Posts: 16478
Joined: November 18th, 2002, 6:44 pm
Location: Somewhere in SE USA

Post Posted November 12th, 2017, 9:18 am

therube wrote:Were you using the old or new version of AMO?
Russell C wrote:Yes


](*,)
Doug Wilson, "The Makai Guy"
Win10 (64bit): FF 52.4.0 ESR (64bit), TB 52.3.0 (32bit)║ Android 7.0/7.1.1: FF 57..0, No TB for Android available, dammit!
What a fool believes he sees, no wise man has the power to reason away - Doobie Brothers

Russell C

User avatar
 
Posts: 131
Joined: October 11th, 2007, 3:14 am

Post Posted November 12th, 2017, 9:38 am

Sorry should have read that post a bit more closely.
The site I used is https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/
I did not know there was an old and a new version of the site.
Russell

smsmith
Moderator

User avatar
 
Posts: 19380
Joined: December 7th, 2004, 8:51 pm
Location: Indiana

Post Posted November 13th, 2017, 10:33 am

The new site uses a black or very dark blue header at the top of the page rather than the bright blue of the old site.

Another way to figure it out... scroll down to the bottom. Do you find a link for "View classic desktop site"? If yes, you are on the new site. If you see "View the new site" you are on the old site.
Give a man a fish, and he eats for a day. Teach a man to fish, and he eats for a lifetime.
I like poetry, long walks on the beach and poking dead things with a stick.
Please do not PM me for personal support. Keep posts here in the Forums instead and we all learn.

Russell C

User avatar
 
Posts: 131
Joined: October 11th, 2007, 3:14 am

Post Posted November 14th, 2017, 4:03 am

Thanks for that, it appears I am using the new site.
And just to add to the confusion I have just successfully installed an add on from it. Go figure. ](*,)
Russell

Brummelchen
 
Posts: 2583
Joined: March 19th, 2005, 10:51 am

Post Posted November 14th, 2017, 8:24 am

strange - i dont have any problems with installation or downloading with the new design.

Mark12547
 
Posts: 126
Joined: May 13th, 2017, 11:36 am
Location: Oregon, United States, Earth

Post Posted November 14th, 2017, 8:27 am

Russell C wrote:Thanks for that, it appears I am using the new site.
And just to add to the confusion I have just successfully installed an add on from it. Go figure. ](*,)


I recall reading of a bug report on addons.mozilla.org that threw a "communications error" in some cases and it was on the list of things to fix. Hopefully your latest experience is an indication they fixed it.

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: SNOUPS4 and 21 guests