MozillaZine

Upgraded to https forum icons not working

User Help for Mozilla Firefox
Hendrawna
 
Posts: 5
Joined: February 28th, 2018, 4:26 am

Post Posted February 28th, 2018, 4:34 am

Hi

Upgraded a forum to https, all changed over ok except for some reason all the icons are blanked out ?

Thanks for any help :)

Grumpus

User avatar
 
Posts: 11864
Joined: October 19th, 2007, 4:23 am
Location: ... Da' Swamp

Post Posted March 1st, 2018, 7:36 am

Post the site or place the site URL in the W3C Validator
Use the verbose but don't group the warnings.
There's also a function to correct any html errors.

MarkRH

User avatar
 
Posts: 1229
Joined: September 12th, 2007, 2:30 am
Location: Oklahoma City, OK

Post Posted March 1st, 2018, 1:54 pm

I suspect the icons are still being loaded using HTTP; although, if you've correctly redirected everything in the .htaccess over to HTTPS, shouldn't matter. I just converted a SMF forum over to HTTPS and there were a number of things I had to change to get it all working correctly. Link to forum would help.. unless it has nefarious content or something. :)

dickvl

User avatar
 
Posts: 52373
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted March 4th, 2018, 7:25 am


Hendrawna
 
Posts: 5
Joined: February 28th, 2018, 4:26 am

Post Posted March 6th, 2018, 5:40 am

Thanks for this as I simply couldn't find this page anywhere.

The address is poldark.activeboard.com

All the icons down the left are whited out/ blank when the green shield is showing and vice versa when green shield isn't.

LIMPET235
Moderator

User avatar
 
Posts: 38221
Joined: October 19th, 2007, 1:53 am
Location: The South Coast of N.S.W. Oz.

Post Posted March 6th, 2018, 5:57 am

Hendrawna wrote:Thanks for this as I simply couldn't find this page anywhere.


Hi,
Do you mean this page?

In the top right hand column, there's a link named "View your posts."
That will take you right to the thread or simply Bookmark it.
Ancient Amateur Astronomer
Win-7-HP/Intel® DualCore-2.0GHz/500G HDD/4 Gig Ram/550Watt PSU/350WattUPS/Firefox-20.0-57.0/T-bird-2.0.0.24/SnagIt-v10.0.1/MWP-7.11.0.
RadioYachting. (Always choose the "Custom" Install.)

Hendrawna
 
Posts: 5
Joined: February 28th, 2018, 4:26 am

Post Posted March 6th, 2018, 6:46 am

Thanks I got a bit confused between what I think is the official Firefox help desk which I'd used occasionally in the past, and this forum which I never knew existed before and so now definitely bookmarked as I've used Firefox for years ! :)

Hendrawna
 
Posts: 5
Joined: February 28th, 2018, 4:26 am

Post Posted March 6th, 2018, 11:37 am

Discovered 67 errors but not being a techie clicked on two or three buttons unsurprisingly without result, so would welcome any advice as to what to do next....

Thanks

tomatoshadow2
 
Posts: 253
Joined: May 11th, 2017, 9:52 am

Post Posted March 6th, 2018, 12:03 pm

This site is not an official Mozilla site, see disclaimer to the right ---------->

MarkRH

User avatar
 
Posts: 1229
Joined: September 12th, 2007, 2:30 am
Location: Oklahoma City, OK

Post Posted March 8th, 2018, 4:55 am

I went to the site using HTTPS and I see the house looking icons on the left just fine. Looks like the house image is coming from https://www.sparklit.com/secure/image/e ... /house.gif

dickvl

User avatar
 
Posts: 52373
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted March 11th, 2018, 7:22 am

You mention the shield and indeed Tracking Protection is blocking the house image as you can see in the Web Console.
i"m curious though why Tracking Protection isn't blocking this image when I use a HTTP link.

Web Console with HTTPS:
The resource at “https://www.sparklit.com/secure/image/emoticons/house.gif” was blocked because tracking protection is enabled.

The resource at “https://www.sparklit.com/secure/image/emoticons/heart.gif” was blocked because tracking protection is enabled.

The resource at “https://api.viglink.com/api/vglnk.js” was blocked because tracking protection is enabled.

Web Console with HTTP:
Password fields present on an insecure (http://) page. This is a security risk that allows user login credentials to be stolen.

poldark.activeboard.com
The resource at “http://cdn.viglink.com/api/vglnk.js” was blocked because tracking protection is enabled.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/tr ... on-firefox

therube

User avatar
 
Posts: 18548
Joined: March 10th, 2004, 9:59 pm
Location: Maryland USA

Post Posted March 12th, 2018, 5:58 pm

Just to note, Private Browsing also affects things, because Private Browsing also, by default, sets Tracking Protection, so the house.gif "icons" break in Private Browsing.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.19) Gecko/20110420 SeaMonkey/2.0.14 Pinball CopyURL+ FetchTextURL FlashGot NoScript

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests