MozillaZine

Homepage problem at seamonkey startup

User Help for Seamonkey and Mozilla Suite
donm4599
 
Posts: 27
Joined: May 5th, 2019, 2:30 pm

Post Posted May 9th, 2019, 1:46 am

Hi guys. I think I found the problem!

It's apparently caused by an addon, but the only way to get things working properly is to *remove* it. Disabling it or running safe mode still causes the anomaly. Really weird. I found the problem when I created yet another profile and started moving older profile files to it, one by one. When I transferred the extensions folder, and allowed the extensions to be installed, bingo ... the problem began again.

It's called image block and was originally written by Hemant Vats, but I think pinchCZN does it now. See https://addons.thunderbird.net/en-US/se ... N/?src=api

It's real simple and just allows you to turn images on or off with a single click instead of going into preferences. I used it many years with older seamonkey versions. but now I'm out of luck. I wish I could find something similar.

Mozilla has made it very hard to get addons these days, for some reason.

Anyway, thanks to everyone for the help.

TPR75
 
Posts: 797
Joined: July 25th, 2011, 8:11 am
Location: Poland

Post Posted May 9th, 2019, 2:49 am

donm4599 wrote:[...]
It's real simple and just allows you to turn images on or off with a single click instead of going into preferences. I used it many years with older seamonkey versions. but now I'm out of luck. I wish I could find something similar.


You just want to switch preferences? You can use "Custom Buttons" extension:
https://addons.thunderbird.net/en-US/se ... m-buttons/
More info:
viewtopic.php?p=14742910#p14742910

I was using it for "autoplay" toggle but right now I'm using dedicated extension:
https://addons.thunderbird.net/en-US/se ... startless/

donm4599
 
Posts: 27
Joined: May 5th, 2019, 2:30 pm

Post Posted May 9th, 2019, 12:07 pm

Thanks TPR. I looked through some of the customs buttons links, but I'm not sure I have the expertise to program the code for it.

hardys
 
Posts: 133
Joined: August 7th, 2015, 9:15 am

Post Posted May 9th, 2019, 1:34 pm

I am using prefbar to disable images or javascript.
After install you can use F8 to show or hide the toolbar
http://prefbar.tuxfamily.org/archive.html
The version 7.1.1 works with SM 2.49.5 or 2.53

donm4599
 
Posts: 27
Joined: May 5th, 2019, 2:30 pm

Post Posted May 10th, 2019, 3:40 pm

Thanks Hardys; I downloaded it and will probably install later.

It's good to have something onhand that's known to work.

donm4599
 
Posts: 27
Joined: May 5th, 2019, 2:30 pm

Post Posted May 11th, 2019, 1:23 pm

hardys wrote:I am using prefbar to disable images or javascript.
After install you can use F8 to show or hide the toolbar
http://prefbar.tuxfamily.org/archive.html

The version 7.1.1 works with SM 2.49.5 or 2.53


Hey Hardys, where is SM V2.53 ?

When I installed my new SM a week or two ago, I thought I was getting the latest version, but it shows as SM 2.49.4.

hardys
 
Posts: 133
Joined: August 7th, 2015, 9:15 am

Post Posted May 11th, 2019, 3:00 pm

2.53 is the unofficial version provided by WG9s and maintained by frg
It is only available in en-US or with a german language pack.

Download: http://www.wg9s.com/comm-253/

donm4599
 
Posts: 27
Joined: May 5th, 2019, 2:30 pm

Post Posted May 24th, 2019, 1:33 pm

Hi, I'm just reporting back what finally seems to have solved the problem, though I still don't know why this worked. I waited a while to be sure it wasn't a flash in the pan.

I have SM version 2.40 on an old Win XP computer which has been using a very, very ancient image block (converted). I've been using it so many years that I can't remember where I got it, but I had to use the converter to make it work with SM.

So, I copied it from my seamonkey profile onto a usb flash drive, then transferred to my newer Win 10 computer running SM 2.49.

IT WORKS LIKE A DREAM! Just as it has for so many years.

So that problem is now solved. But I still can't get any version of quicknote to work with SM2.49, though it appears other folks have been successful.

Just wanted to say thanks and follow up on the final solution in case it helps someone down the road.

donm4599
 
Posts: 27
Joined: May 5th, 2019, 2:30 pm

Post Posted September 6th, 2019, 2:06 pm

More follow up regarding quicknote. (it may help someone in the future)

After months, I installed quicknote once again, though I've done that many, many times with bad results.

IT WORKS NOW!

V 0.7.6, same as I never got to work before. The developers quit updating QN many years ago, so the latest version is old, almost old enough to buy cigarettes.

There are a few hinky things about the settings, but most seem to work fairly well, and a very few have to be set in about:config.
__________________________
Here's what I believe happened:

Since the problems, when I finally gave up, win 10 has had numerous updates, including a major update to version 1903 (which I dreaded & put off till late june).

I think the updates in these past months must have made the difference. Of course, the other side of this coin is that some future update may well destroy it.

Microsoft whimsically changes things just for the sake of change. Sometimes they even rename old functions, just to create confusion. Anyone notice that windows security "definitions updates" are now security "intelligence" updates? I know I'm sure impressed at the new name for the same old stuff :)

Anyway, just what I think, and I followed up here for anyone that stumbles upon this.

Return to SeaMonkey Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest