MozillaZine

New (08/29) Windows, Linux GTK2 0.2 Candidate now available

Discussion about official Mozilla Thunderbird builds
mscott

User avatar
 
Posts: 2516
Joined: April 2nd, 2003, 4:10 pm
Location: Thunderbird Research Center, CA

Post Posted August 30th, 2003, 12:25 am

Same location as the first candidate build:

http://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/ ... -26-trunk/

The build ID in the about dialog will say 08/29.

This respin is from the newly created thunderbird 0.2 branch and contains:

1) A fix for our known issue in the first candidate build: where images were not loaded in news messages.

1a) View source for news messages now works

2) The spell checker crash bug fix.

3) Find in message dialog now works

4) I've changed the way we store background images in templates and drafts. Please help test this to make sure it works. (note we won't work with drafts and templates created with the 8/20 or the original 8/26 thunderbird builds).

5) Rewrap now works in the plain text editor again

6) David Bienvenu had a performance fix for deleting mail marked as junk being too slow.

7) Unlike the first candidate windows build, we no longer register ourself in the registry as the default news client when you make tbird the default mail client via Tools / Options / General. Some folks don't want to use us for news and I need to make this an option before I let it out in a milestone.

Known Issues
-----------------
**NONE**

Could this be the last candidate build for windows? Help test and we'll find out together =).

-Scott
Last edited by mscott on September 1st, 2003, 11:31 pm, edited 3 times in total.
Thunderbirds are Go!

Sekundes
 
Posts: 106
Joined: March 1st, 2003, 8:27 am
Location: Asia

Post Posted August 30th, 2003, 1:06 am

um... right click on the image and select "View Image" open a blank window. Is it a bug?

macrxnapa

User avatar
 
Posts: 246
Joined: May 5th, 2003, 12:47 pm

Post Posted August 30th, 2003, 1:43 am

In the Mac OS build I just finished, I see an XML Parse Error:

Click on the Attachments Prefs Icon;

XML Parsing Error: no element found
Location:chrome://mozapps/content/downloads/pref-downloads.xul
Line number 108, column 1

R@F

User avatar
 
Posts: 1000
Joined: August 3rd, 2003, 12:53 pm
Location: The Netherlands

Post Posted August 30th, 2003, 1:53 am

macrxnapa wrote:In the Mac OS build I just finished, I see an XML Parse Error:

Click on the Attachments Prefs Icon;

XML Parsing Error: no element found
Location:chrome://mozapps/content/downloads/pref-downloads.xul
Line number 108, column 1

This works in Windows. No error.

MozJF
 
Posts: 2007
Joined: July 14th, 2003, 10:07 am
Location: Near Atlantic Ocean

Post Posted August 30th, 2003, 2:27 am

macrxnapa wrote:In the Mac OS build I just finished, I see an XML Parse Error:

Click on the Attachments Prefs Icon;

XML Parsing Error: no element found
Location:chrome://mozapps/content/downloads/pref-downloads.xul
Line number 108, column 1


Looks like a bug I saw on my own homemade build under winxp. But I cannot see the message, only the yellow window and a red "^".

I nearly forget to ask : did you use the "--enable-strip" option in your .mozconfig ?

EDIT: After compiling TB from branch, and removing enable-strip option from my .mozconfig, I got a fully working build !
MozJF

Turbonutter
 
Posts: 18
Joined: July 29th, 2003, 9:58 am

Post Posted August 30th, 2003, 3:53 am

Looks good! We really need that "compact folders" button for IMAP though.

Hendikins

User avatar
 
Posts: 26
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm
Location: On a train

Post Posted August 30th, 2003, 4:25 am

R@F wrote:
macrxnapa wrote:In the Mac OS build I just finished, I see an XML Parse Error:

Click on the Attachments Prefs Icon;

XML Parsing Error: no element found
Location:chrome://mozapps/content/downloads/pref-downloads.xul
Line number 108, column 1

This works in Windows. No error.


That was busted when I built on Linux this morning. I'm respinning as we speak from the new branch, and will report back.

shadytrees
Moderator

User avatar
 
Posts: 11743
Joined: November 30th, 2002, 6:41 am

Post Posted August 30th, 2003, 5:11 am

Turbonutter wrote:Looks good! We really need that "compact folders" button for IMAP though.

Yes, sometimes this is necessary for IMAP users and the current File->Compact Folder doesn't compact all of them at one time. Any plans to add this, mscott?

Hendikins

User avatar
 
Posts: 26
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm
Location: On a train

Post Posted August 30th, 2003, 5:19 am

Not having any problems with /mozapps/content/downloads/pref-downloads.xul now. Expect to see a SuSE 8.2 build within the next 90 mins at the usual location (28.8k sucks!).

Tom Sommer

User avatar
 
Posts: 988
Joined: January 15th, 2003, 4:46 am
Location: Denmark

Post Posted August 30th, 2003, 6:02 am

Uploading installer as 0.2RC1

Julas

User avatar
 
Posts: 74
Joined: May 20th, 2003, 1:00 pm
Location: behind your back ;p

Post Posted August 30th, 2003, 6:31 am

Yeah, I can view message source in a newsgroup now to check if my coding settings are OK :D

BTW I have one question: When I visit a newsgroup Thunderbird expands the thread when the oldest of new posts is or scrolls the list to the oldest of new threads, but I want it to select always the newest thread (do not expand or scroll anything). What should I do?
Juliusz 'Julas' Gonera
Website said: "Use Internet Explorer 5 or better". So I used Mozilla.

Julas

User avatar
 
Posts: 74
Joined: May 20th, 2003, 1:00 pm
Location: behind your back ;p

Post Posted August 30th, 2003, 6:37 am

Oh, one more thing I would like to see in Thunderbird - ROT13 support.
Juliusz 'Julas' Gonera
Website said: "Use Internet Explorer 5 or better". So I used Mozilla.

JoeS

User avatar
 
Posts: 2320
Joined: June 8th, 2003, 9:15 am

Post Posted August 30th, 2003, 6:38 am

mscott wrote:Same location as the first candidate build:

http://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/ ... -26-trunk/


1) A fix for our known issue in the first candidate build: where images were not loaded in news messages.

4) I've changed the way we store background images in templates and drafts. Please help test this to make sure it works. (note we won't work with drafts and templates created with the 8/20 or the original 8/26 thunderbird builds).

-Scott


Newsgroup images display fine now.

All message attributes seem to be retained properly in templates and drafts

Just a very minor glitch..File | Save as | template does not seem to work,
However copy message to template folder works fine, and everything is stored including
the html background. This is desirable in my view.

Also for previously composed messages with background css method the image is broken out
as an attachment...so data is retained.

Nice work Scott..I thought this fix would take a lot longer.

JoeS

Dennis_Hawks

User avatar
 
Posts: 23
Joined: November 19th, 2002, 4:06 am
Location: Moldova

Post Posted August 30th, 2003, 6:48 am

Can you tell me - is it worth to download this RC 1 or is it better to wait until the final version 0.2 is released? I switched from TheBAT! to Thunderbird 2 weeks after 0.1 was released. I found it very interesting - much better than theBAT!, but opera's M2 seems to be much faster and responsive.
I like fast and reliable browsers.... Guess which ones?

shadytrees
Moderator

User avatar
 
Posts: 11743
Joined: November 30th, 2002, 6:41 am

Post Posted August 30th, 2003, 7:14 am

You can wait if you want for the final release (which should be soon) or you can help test it and post bugs.

Return to Thunderbird Builds


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests