MozillaZine

[Ext] Console² 0.1 to 0.3.6.2

Announce and Discuss the Latest Theme and Extension Releases.
onemen

User avatar
 
Posts: 1130
Joined: October 15th, 2004, 7:48 am

Post Posted September 30th, 2005, 8:39 am

:) i can wait

old zeniko
 
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted September 30th, 2005, 2:42 pm

Just another minor update: <a href="http://www.haslo.ch/zeniko/software/console2-dev.xpi">Console² v0.1.8.1+</a>. Allows you to remove single items (until you reopen the console). This might come in handy if you've got a single overlong item which pushes the line numbers out of sight - select, [Del] (or right-click -> Delete) and go on debugging... Additionally, the official way for copying all items is now Select All 'n' Copy ([Ctrl]+[A], [Ctrl]+[C]).

Hasse
 
Posts: 26
Joined: May 18th, 2003, 12:39 am
Location: Sweden

Post Posted October 2nd, 2005, 2:40 am

The access key for "Chrome" is hardcoded on line 80 in console2.xul:
Code: Select all
<menuitem type="radio" group="ctx" accesskey="h" observes="Console:modeCtxChrome"/>

rtk
 
Posts: 275
Joined: January 17th, 2005, 4:33 pm

Post Posted October 2nd, 2005, 10:23 am

zeniko wrote:A side effect of this extension is thus that you'll get page up/down and FAYT support in the Downloads and Extensions managers (see also <a href="https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=298993">bug 298993</a>). Please report any problems probably related to this, too.


0.1.8.1+ seems to make it impossible to uninstall an extension. i can disable, but trying to uninstall any extension results in the usual "loss of functionality" warning and no "will be uninstalled" message in the extension manager.

Returning to 0.1.8 fixes the issue. Otherwise a fantastic effort. Already missing FAYT in the EM.
rtk

old zeniko
 
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted October 2nd, 2005, 3:34 pm

<a href="http://www.haslo.ch/zeniko/software/console2.xpi">Console² v0.2</a> is a minor improvement for you (multiple selection, message deletion) but a big step towards a possible integration of the single patches into the trunk (the code resembles now pretty closely the original console's).

In case you want to take advantage of the improved richlistbox (FAYT for free), you'll have to edit the file chrome.manifest in the extensions installation directory - just remove the two comment signs at the bottom. If you wish, I can reenable it globally in the next release, since it's working pretty stable now (fixed the bug mentioned by rtk and some more; testing with the Extensions and Downloads managers showed no real difference - except for the improvements).

@Hasse: Fixed that. Thanks.

wgianopoulos

User avatar
 
Posts: 1736
Joined: July 23rd, 2003, 8:15 am

Post Posted October 2nd, 2005, 6:33 pm

With Console2 0.1.8.2+ installed, I cannot unintall ANY extensions. I installed extensions one at a time to see which one was causing this, and it appears to be this one.

wgianopoulos

User avatar
 
Posts: 1736
Joined: July 23rd, 2003, 8:15 am

Post Posted October 2nd, 2005, 6:50 pm

It is only necessary to disable console2 to restore the ability to uninstall extensions.

With console2 installed I get the following JavaScript errors when I try to uninstall.

Error: uncaught exception: [Exception... "Could not convert JavaScript argument arg 0 [nsIConsoleService.unregisterListener]" nsresult: "0x80570009 (NS_ERROR_XPC_BAD_CONVERT_JS)" location: "JS frame :: chrome://console2/content/console2.xml :: :: line 415" data: no]
----------
Error: gExtensionsView.goDown is not a function
Source file: chrome://mozapps/content/extensions/extensions.js
Line: 1028


Without console2 I get no errors.

This is all with this

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20051002 Firefox/1.6a1

build.

wgianopoulos

User avatar
 
Posts: 1736
Joined: July 23rd, 2003, 8:15 am

Post Posted October 2nd, 2005, 7:02 pm

Just updated to version 0.2 and problem is gone.

phiw13
 
Posts: 2777
Joined: November 7th, 2002, 1:00 am
Location: Japan

Post Posted October 2nd, 2005, 7:06 pm

I've absolutely no problems uninstalling an extension with Console2 v.02.

I do often see warnings and errors, such as this one:
Code: Select all
Error: document.getElementById("sanitizeItem") has no properties
Source file: chrome://browser/content/browser.js
Line: 1117

But I don't think these are related to this extension.

Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20051002 Firefox/1.6a1 ID:2005100207

old zeniko
 
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted October 3rd, 2005, 9:48 am

Again a nightly for those who want to use the new richlistbox: <a href="http://www.haslo.ch/zeniko/software/console2-dev.xpi">Console² v0.2.0.1+</a>. Hardly any new stuff, but fixes and work-arounds for some more listbox and richlistbox bugs (where the actual patches most probably won't make it into Firefox 1.5).

As for the warnings you see on trunk builds, these are due to ongoing development. As far as I can see, there is no serious work going on in any part related to Console². You might want to stick to branch nightlies for a while, if these errors bother you (there are hardly any strict warnings left on the branch, and just occasional uncaught exceptions which might just as well be caused by extension incompatibilites).

pile0nades
 
Posts: 756
Joined: May 15th, 2005, 2:31 am

Post Posted October 3rd, 2005, 2:12 pm

I installed v2.0 from extensionsmirror.nl and got the normal entry in the EM, and one that says "Console2_0.1.8.xpi", which I cannot remove even after uninstalling the extension.

Edit: I am on Firefox 1.5 beta2 on Windows XP SP2
Linkify bug numbers - test: bug 258287

mrtech

User avatar
 
Posts: 2007
Joined: May 15th, 2003, 7:46 am
Location: New York

Post Posted October 3rd, 2005, 2:21 pm

It's a phantom entry issue, try renaming the 2.0.1 install to "Console2_0.1.8.xpi" and then reinstall, it should show it temporarily and then remove it, that works for me and I've reported this "ghost" entry issue, not sure if it has any traction though.
mel reyes • mrtech.com • BlogPlaxoLinkedInTwitter
Support mrtech.com get our toolbar

pile0nades
 
Posts: 756
Joined: May 15th, 2005, 2:31 am

Post Posted October 3rd, 2005, 6:39 pm

I tried renaming it and it doesn't work. Could you post a link to the bug?
Linkify bug numbers - test: bug 258287

onemen

User avatar
 
Posts: 1130
Joined: October 15th, 2004, 7:48 am

Post Posted October 4th, 2005, 4:01 am

zeniko: it look to me that the focus need to go back to the richlistbox, not to stay on the toolbar..

<a href="http://imageshack.us"><img src="http://img397.imageshack.us/img397/3715/errorconsole7uk.png" border="0" width="639" alt="Image Hosted by ImageShack.us" /></a>

old zeniko
 
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted October 4th, 2005, 5:38 am

Another detail fixed: <a href="http://www.haslo.ch/zeniko/software/console2-dev.xpi">Console² v0.2.0.3+</a> should move the focus outline to the toolbar only when tabbing through. Seems to be quite an elegant solution to the accessibility issues.

@pile0nades: If it doesn't hurt, just move it down and ignore it ;-). Maybe starting Firefox in Safe-mode allows you to get rid of it. Otherwise - if you dare - you can uninstall the extension and then edit all entries related to it out of the extensions.* files in your profile directory (make a backup first, use your favorite text editor and try not to mess around too much with the RDF file). If that's too risky, search this forum for help (I'm pretty sure I've seen this problem mentioned already) or start a new thread...

Return to Extension/Theme Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest