MozillaZine

[Ext] Update Notifier 0.1.5.5 - Get Extension/Theme updates

Announce and Discuss the Latest Theme and Extension Releases.
tmlong

User avatar
 
Posts: 534
Joined: October 21st, 2005, 10:50 am
Location: Washington, DC

Post Posted March 1st, 2006, 9:07 pm

Alf_nl wrote:1) localization support, please join BabelZilla (www.babelzilla.org). I'll have the Dutch translation ready for you.

Yeah, I will definitely be doing this shortly with the next release. I just wanted to make sure that everything was organized the way I wanted it. Thanks for your patience with the localizations.

Alf_nl wrote:2) give the user before installing a (optional) list of all the available updates/themes and allow the user to deselect one of more updates that he doesn't want to install yet, whatever his reasons are.

I think that is kind of out of the scope for this extension. From the extension you can easily access either your extensions or themes window and select which you would like to install. Though I will probably add an option to install all extension or theme updates.

Alf_nl wrote:3) In the en-localization file updatenotifier.dtd I found 2 entries who doesn't appear in the option screen:
opts-notifications
opts-notifications-display
Are they new options to put a message on the screen if there where new updates?

I haven't implemented those features yet and am currently working on them.

- TL

tmlong

User avatar
 
Posts: 534
Joined: October 21st, 2005, 10:50 am
Location: Washington, DC

Post Posted March 1st, 2006, 9:08 pm

_Andy_ wrote:It would be possible that one can update themes and extensions separately and take over then also separated the updates.

... check all update
... checks extensions updates
... check theme updates

... Install all...
... Install extension updates
...

Reason: I would like not to let Themes update.

I will include this with the next release. Thanks for the idea =)

- TL

rtk
 
Posts: 275
Joined: January 17th, 2005, 4:33 pm

Post Posted March 3rd, 2006, 10:40 pm

tmlong wrote:
_Andy_ wrote:It would be possible that one can update themes and extensions separately and take over then also separated the updates.

... check all update
... checks extensions updates
... check theme updates

... Install all...
... Install extension updates
...

Reason: I would like not to let Themes update.

I will include this with the next release. Thanks for the idea =)

- TL


Alternatively, you could offer the ability to select whether to check for extensions and/or themes in the options dialog. Two lines of visual bloat to the options dialog vs. four to the pull-down menu.

edit: in retrospect, this need not preclude you from adding the four extra items to the pull-down menu, but they could be linked to the options to disable either or.

As well, I'm not sure that anyone would actually want to just update themes and not extensions...
rtk

OP4 Latino

User avatar
 
Posts: 3
Joined: March 15th, 2005, 10:20 pm

Post Posted March 6th, 2006, 12:10 am

Is it supposed to work under linux too? I have it installed like two weeks now and I've never seen to work in a firefox debian. I have done updates going to the extension window and update them like before. no update notification at all

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060226 Debian/1.5.dfsg+1.5.0.1-3 Firefox/1.5.0.1

tmlong

User avatar
 
Posts: 534
Joined: October 21st, 2005, 10:50 am
Location: Washington, DC

Post Posted March 6th, 2006, 7:55 am

OP4 Latino wrote:Is it supposed to work under linux too? I have it installed like two weeks now and I've never seen to work in a firefox debian. I have done updates going to the extension window and update them like before. no update notification at all

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060226 Debian/1.5.dfsg+1.5.0.1-3 Firefox/1.5.0.1

I have only had the chance to test on Windows. Though I don't see why it wouldn't work for Linux considering it is only using update methods through Firefox. Make sure that you have the icon added to your toolbar, it could be the case that it is installed and you just didn't drag it to your toolbar. Thanks.

- TL

tmlong

User avatar
 
Posts: 534
Joined: October 21st, 2005, 10:50 am
Location: Washington, DC

Post Posted March 6th, 2006, 9:59 am

I just updated Update Notifier to 0.1.2 and only have the English available. The webpage has not been updated and I will do that shortly with translations as well. Please let me know if you have any problems with it and if all is good I will submit to BabelZilla for translations. I'm still working on tweaking the progress bar and will have that available shortly. At least for now there is an icon notifying when a restart is required.

<a href="http://www.longfocus.com/firefox/updatenotifier/releases/updatenotifier012-en-US.xpi">Update Notifier 0.1.2</a>

What's new:
- Added icon to notify when a restart is required.
- Added ability to restart either Firefox/Thunderbird.
- Added option to display the update icons in the statusbar.
- Added option to prompt for restart when all updates install.
- Added option to set the interval for update checking.
- Organized options window with tabs and default button.

Thanks.

- TL
Last edited by tmlong on March 6th, 2006, 7:04 pm, edited 1 time in total.

DunbarKC

User avatar
 
Posts: 44
Joined: July 25th, 2005, 10:02 am

Post Posted March 6th, 2006, 5:40 pm

Thanks for the info tmlong.

I LOVE this extension.


DunbarKC

XerBlade

User avatar
 
Posts: 865
Joined: October 4th, 2005, 10:45 pm
Location: Nashville, TN, US

Post Posted March 7th, 2006, 5:41 pm

All right, 0.1.2 totally borks visually in the RedShift theme. The tabs in the options menu are screwed over, and the toolbar icon looks to have the upper right corner of a tab behind it, with the dropmarker gone. This wasn't happening in 0.1.1 (though the first thing didn't even exist in 0.1.1, so it couldn't have happened, naturally). Reverting to 0.1.1 fixes it, so it isn't some weird unrelated bug that just happened to coincide with the update.
User Agent
Extensions
AMD64/2.41GHz RAM/1.0GB ATI/256MB-GDDR3/128-bit/8xAGP Cable6.0M/384kbps

Cato62

User avatar
 
Posts: 684
Joined: March 7th, 2005, 10:06 am
Location: Eugene, OR

Post Posted March 7th, 2006, 6:21 pm

XerBlade wrote:The tabs in the options menu are screwed over...


For me, one of the tabs definitely switches positions when clicked, and never returns to its original position.


...and the toolbar icon looks to have the upper right corner of a tab behind it, with the dropmarker gone. This wasn't happening in 0.1.1 (though the first thing didn't even exist in 0.1.1, so it couldn't have happened, naturally). Reverting to 0.1.1 fixes it, so it isn't some weird unrelated bug that just happened to coincide with the update.


And I seem to have this issue as well. The theme I'm using is Black Japan in both Firefox and Thunderbird and these issues appear in both.
"It is difficult to fight against anger, for a man will buy revenge with his soul." ~ Heraclites, 500 B.C.

The Blood Series: BloodFire, BloodFire 3, BloodThunder, BloodSun, & BloodSong

DunbarKC

User avatar
 
Posts: 44
Joined: July 25th, 2005, 10:02 am

Post Posted March 7th, 2006, 6:24 pm

Everything works fine with PimpZilla 3.18 Theme.

Cato62

User avatar
 
Posts: 684
Joined: March 7th, 2005, 10:06 am
Location: Eugene, OR

Post Posted March 7th, 2006, 6:30 pm

DunbarKC wrote:Everything works fine with PimpZilla 3.18 Theme.


Everything "works" fine, it's just that, like XerBlade noted, it looks like there is a piece of a tab behind the toolbar icon. Well, that and the "bouncing tab". But yes, it works fine. :)
"It is difficult to fight against anger, for a man will buy revenge with his soul." ~ Heraclites, 500 B.C.

The Blood Series: BloodFire, BloodFire 3, BloodThunder, BloodSun, & BloodSong

Old Makondo
 
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted March 7th, 2006, 7:48 pm

Not here, Metal Lion theme:

Image

Cato62

User avatar
 
Posts: 684
Joined: March 7th, 2005, 10:06 am
Location: Eugene, OR

Post Posted March 7th, 2006, 8:02 pm

This is what I get, Makondo. I'm guessing that XerBlade gets the same look.

<img src=http://www.emsbl.com/UN_1.2.jpg>
"It is difficult to fight against anger, for a man will buy revenge with his soul." ~ Heraclites, 500 B.C.

The Blood Series: BloodFire, BloodFire 3, BloodThunder, BloodSun, & BloodSong

XerBlade

User avatar
 
Posts: 865
Joined: October 4th, 2005, 10:45 pm
Location: Nashville, TN, US

Post Posted March 7th, 2006, 8:36 pm

Yeah, it's exactly the same for me except there's a tiny bit of red on the very right of the tab-like-thing.
Which then makes me realize that it is actually not, in fact, a piece of a tab. Upon close examination, that's actually the appearance of the top right corner of a dialog button.
Anyway, it would make sense for the issue to appear in both the Shift themes and BlackJapan, considering RedShift (the other Shift themes were technically based on Red) was originally based on BlackJapan. Though it was changed around plenty during the advent of RedShift, it did use BlackJapan as its code base.

Edit: Screenshot.

<img src="http://img.photobucket.com/albums/v249/XerBlade/redshift-notifier.png">

I included enough of the normal tabs so that anyone who hasn't used these themes can know for sure what they're supposed to look like.
User Agent
Extensions
AMD64/2.41GHz RAM/1.0GB ATI/256MB-GDDR3/128-bit/8xAGP Cable6.0M/384kbps

tmlong

User avatar
 
Posts: 534
Joined: October 21st, 2005, 10:50 am
Location: Washington, DC

Post Posted March 8th, 2006, 9:12 am

I'll work on the appearance so that it is good for all themes. I'm more concerned that the extension functions correct and not as worried about the appearance. I'll resolve this along with adding a progress bar. Thanks for the heads up about the themes.

- TL

Return to Extension/Theme Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests