MozillaZine

[Ext]Default FullZoom Level

Announce and Discuss the Latest Theme and Extension Releases.
Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted May 27th, 2008, 11:25 pm

Default FullZoom Level 4.3 (In SandBox)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6965
This is a extension for firefox3.0, 3.5b4pre, 3.6a1pre.

1.This extension can change Default FullZoom Level.
This extension is useful in the case of a high-definition display.

2.Manual/Automatic Fit To Window Full Zoom.

3. The zoom mode is restored every domain name/tab as well as the zoom level.
Image
ie.
A. specific mode = true:
Code: Select all
                                       TAB1                         TAB2                        TAB3
                            domain1:full-zoom   domain2:text-zoom    domain3: full-zoom
change location                ditto             domain3:full-zoom                ditto


B. specific mode =false:
Code: Select all
                                       TAB1                         TAB2                        TAB3
                            domain1:full-zoom   domain2:text-zoom    domain3: full-zoom
change location               ditto              domain3:text-zoom                 ditto


4. Two toolbar buttons are provided.
"A":Text Zoom BUtton.
"P":Full Zoom Button.
Left, middle, right button click will enlarge, reset and reduce page or text respectively.
Wheel button rotation will enlarge and reduce them.
And Shift+right click show up the option dialog.
Image

5.Indicate Zoom level in Statusbar.
Left click : popup zoom level list
Middle click: reset zoom level
Right click: toggle zoom mode.
Image

6. Keyboard shortcut:
TextZoom reduce :accel+ , (comma)
TextZoom reset :accel+ . (dot)
TextZoom enlarge :accel+/
Fullzoom reduce : default(accel+-)
Fullzoom reset : default(accel+0)
Fullzoom enlarge : default(accel++)
Fullzoom Fit to window: accel+shift+?
Where, An accel key may be a crtl key in Windows's keyboard.

[NOTE]
1. I recommend the use of the NoSquint( https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2592 ) addon instead of this.
2. If you want to Fit To Width like OPERA but not 100% compatible,a Bookmarklet is available here ( http://space.geocities.jp/alice0775/oth ... FitToWidth )

In addition,
The extension confirmed that it functioned only on WindowsXP

Because I do not have the other OS. I can not confirm on the other OS.

However, this may work on the OS except Windows because I do not use the function that is peculiar to the OS.

As for me, English is not a first language.
Please use a simple sentence structure and vocabulary as possible when you reply to me.

In addition,
The extension confirmed that it functioned only on WindowsXP
Because I do not have the other OS. I can not confirm on the other OS.
However, this may work on the other OS because I do not use the function that is peculiar to Windows.

As for me, English is not a first language.
Please use a simple sentence structure and vocabulary as possible when you reply to me.
Last edited by Alice0775 on April 9th, 2010, 3:20 pm, edited 26 times in total.

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted May 28th, 2008, 10:20 am

Default FullZoom Level 1.5 released.

Now, the zoom mode is restored every domain name as well as the zoom level.

Comm0dore
 
Posts: 2
Joined: May 30th, 2008, 10:22 pm

Post Posted May 30th, 2008, 10:27 pm

Woot, its about time for this feature =).

When I use this addon and a default zoom other than 100%, I still only see 100% zoom when I open a new tab or window. I have to press ctrl+0 every time I open a new window or tab to see my default zoom (which I have set at 150). Is there a way to make the zoom level go to what I have set as default automatically? I'm using Firefox 3 RC1 Portable in Windows XP Professional.

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted May 30th, 2008, 11:24 pm

Comm0dore wrote:Woot, its about time for this feature =).

When I use this addon and a default zoom other than 100%, I still only see 100% zoom when I open a new tab or window. I have to press ctrl+0 every time I open a new window or tab to see my default zoom (which I have set at 150). Is there a way to make the zoom level go to what I have set as default automatically? I'm using Firefox 3 RC1 Portable in Windows XP Professional.

I cannot reproduce the issue.
It may conflict with some other extensions.
And I do not have the Portable.

I had checked the function of this on Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9pre) Gecko/2008053006 Minefield/3.0pre.

Please confirm whether errors are not displayed on "Error console".
Please try with new profile which installed this extension.

[EDIT:]
I confirmed that If browser.zoom.siteSpecific set to false, the above issue occur.
Last edited by Alice0775 on May 31st, 2008, 2:14 am, edited 1 time in total.

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted May 31st, 2008, 2:10 am

Comm0dore wrote:Woot, its about time for this feature =).

When I use this addon and a default zoom other than 100%, I still only see 100% zoom when I open a new tab or window. I have to press ctrl+0 every time I open a new window or tab to see my default zoom (which I have set at 150). Is there a way to make the zoom level go to what I have set as default automatically? I'm using Firefox 3 RC1 Portable in Windows XP Professional.


Ok,

I found a bug and fix.
Fix bug : Default zoom does not work for new tab when browser.zoom.siteSpecific set to false.

If browser.zoom.siteSpecific set to false,
please try Default FullZoom Level version 1.8.

Comm0dore
 
Posts: 2
Joined: May 30th, 2008, 10:22 pm

Post Posted May 31st, 2008, 9:50 am

Now that was a fast response! It turns out I had browser.zoom.siteSpecific set to false, as you predicted. Your solution fixed the problem =)

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted June 5th, 2008, 5:14 pm

Default FullZoom Level 2.2 released.

Now, Keyboard shortcuts are available.

moonseye
 
Posts: 52
Joined: January 25th, 2006, 5:48 am
Location: Wales~UK

Post Posted June 7th, 2008, 2:01 am

I have looked on the addon site to download this addon, but the download icon is white. It tells me that I should upgrade to the latest Firefox. I checked this out and I do have the latest - version 2.0.0.14. This is not the first time this has happened with another addon, but I didn't pursue the last one as I downloaded the previous version, I couldn't with this one. So is there some way I can achieve to download this addon some other way?

moonseye

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted June 7th, 2008, 2:14 am

moonseye wrote:I have looked on the addon site to download this addon, but the download icon is white. It tells me that I should upgrade to the latest Firefox. I checked this out and I do have the latest - version 2.0.0.14. This is not the first time this has happened with another addon, but I didn't pursue the last one as I downloaded the previous version, I couldn't with this one. So is there some way I can achieve to download this addon some other way?

moonseye

This extension is for Firefox3.0, not for Firefox 2.0.
So, You can download this if you upgrade your Firefox to version 3.0 which will be shipped at end of JUN.
Now Firefox 3.0RC2 was released, you can try this with Firefox 3.0RC2 also.

fontwell
 
Posts: 161
Joined: October 20th, 2007, 7:49 am
Location: West Sussex UK

Post Posted June 20th, 2008, 6:28 am

Is there a keyboard shortcut for "Fit to Window"

What is "accel" in shortcuts
v8.0

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted June 20th, 2008, 6:43 am

fontwell wrote:Is there a keyboard shortcut for "Fit to Window"

What is "accel" in shortcuts

Press "Ctrl" "Shft" "?" at the same time.

shawn^

User avatar
 
Posts: 193
Joined: November 20th, 2005, 1:26 am

Post Posted June 20th, 2008, 8:55 pm

Could u make the fit to page toggle appear in the status bar and a menubar icon? This would be easier for those who do not understand shortcuts.

thanks :)

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted June 28th, 2008, 9:17 am

Version 2.5 released.
Add Indicate Zoom level in Statusbar.
Left click : popup zoom level list
Middle click: reset zoom level
Right click: toggle zoom mode.

fontwell
 
Posts: 161
Joined: October 20th, 2007, 7:49 am
Location: West Sussex UK

Post Posted July 5th, 2008, 4:51 am

Is it possible one day there may be a version that works with Firefox 2. I know a lot of users would

welcome this..
v8.0

Alice0775

User avatar
 
Posts: 2571
Joined: October 26th, 2007, 11:25 pm
Location: OSAKA JPN

Post Posted July 5th, 2008, 7:34 pm

Because it is not provided with the function of the full zooming in Firefox2, it is difficult to let this extension support Firefox2.

Return to Extension/Theme Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests