MozillaZine

AVG email scanner and thunderbird

Discussion of bugs in Mozilla Thunderbird
sadbttru
 
Posts: 30
Joined: December 19th, 2005, 7:05 pm

Post Posted February 13th, 2006, 12:57 pm

ok this has been happening more and more on my system since switching.

avg antivirus will lock in scanning email mode .

to fix i either have to go into avg and deactivate email scanner
or
close thunderbird, but you have to use the task manager. close regularly will still leave thunderbird.exe running in the task manager but not on the desktop.

turning into a bit of a pain.

DanRaisch
Moderator

User avatar
 
Posts: 106918
Joined: September 23rd, 2004, 8:57 pm
Location: Somewhere on the East Coast

Post Posted February 13th, 2006, 1:58 pm

And why does that make it a Thunderbird bug. Sounds like a problem with AVG.
Vista Home Premium 64 - FX 37.0.1 & TB 31.6.0 Win 8.1 - FX 37.0.1 and TB 31.6.0

m:a:r:k

User avatar
 
Posts: 239
Joined: June 4th, 2005, 8:55 am
Location: Highland

Post Posted February 14th, 2006, 9:29 am

AVG 7.1 working perfectly here.
Did you install AVG *after* Thunderbird? If not do so again. Make sure you select the Personal Email Scanner when installling.
In TB make sure the "Allow anti-virus clients to quarantine individual incoming messages" item in Options/Privacy/Anti-virus is slected. Other than that...
Mark

My Firefox and Thunderbird userChrome.css collection

Old Amoun
 
Posts: 0
Joined: December 31st, 1969, 5:00 pm

Post Posted February 14th, 2006, 10:10 am

AVG 7.1.35
TB 1.5 with UK dictionary and DOM inspector
WinXP SP2

Unless you want to post all your AVG configurations, it may be worth reinstalling as m.a.r.k mentioned. It could also be a bad TB install.

I've put both on few machines and never had a problem except on mine : my outgoing server was inactive for a while. But that was fixed by an AVG option, nothing to do with TB.

Of course TB may be affecting your AVG, but it could also be anything else :(

Hope you get it sorted :)

Amoun

StevePol
 
Posts: 58
Joined: December 29th, 2005, 10:05 am
Location: Poland

Post Posted February 19th, 2006, 12:58 pm

See this thread & my post at the bottom:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=380465
This seems quite a common issue. There are also some threads on the AVG forum. Given that AVG Free is hugely popular this may be worth a sticky when it gets solved.

EVanVickle

User avatar
 
Posts: 72
Joined: October 19th, 2005, 4:52 am

Post Posted February 22nd, 2006, 10:58 am

DanRaisch wrote:And why does that make it a Thunderbird bug. Sounds like a problem with AVG.


I say it is AVG also, my AVG email scan hangs in TB and in OL. I don't use OE so I don't know about there. It will happen at least once a day and I have to Ctrl,Alt,Del and end the process and it also shuts down AVG, restart it and its OK.

StevePol
 
Posts: 58
Joined: December 29th, 2005, 10:05 am
Location: Poland

Post Posted February 22nd, 2006, 3:29 pm

I sorted the problem - at least in my own setup.

I posted what fixed it for me in the TB general thread that I linked to above.

Return to Thunderbird Bugs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests