MozillaZine

LCD Clock v0.3 [Mar-21][FF]

Talk about add-ons and extension development.
Bloodeye
 
Posts: 582
Joined: July 12th, 2004, 7:20 pm

Post Posted March 21st, 2006, 3:07 pm

Not much time for detail, but here's a new version to try out.
Any feedback welcome.

* Would like to know if "Apply" button is displaying in Options window?

Download:
LCD Clock v0.3

XerBlade

User avatar
 
Posts: 865
Joined: October 4th, 2005, 10:45 pm
Location: Nashville, TN, US

Post Posted March 21st, 2006, 3:20 pm

Okay, if I have this set on the toolbar to the left of Forecastfox, it will make Forecastfox flicker left and right constantly. And, if I open this site from either bookmark or history, the MZ side panel does the same thing. If I click a link within a page opened from bookmark or history, or if I customize the toolbar, it stops. Until I restart Firefox again, that is, when it starts up again. If I change the LCD Clock options, it starts up again as well.
Also, no, no Apply button.
And I like the way 0.2 looks better.
User Agent
Extensions
AMD64/2.41GHz RAM/1.0GB ATI/256MB-GDDR3/128-bit/8xAGP Cable6.0M/384kbps

Cato62

User avatar
 
Posts: 684
Joined: March 7th, 2005, 10:06 am
Location: Eugene, OR

Post Posted March 21st, 2006, 3:29 pm

No apply button, here, either. But that's kind of redundant as XerBlade and I use the same theme (last time I checked).

I like the many new options provided in this version. However, I was using a gradient image for the background in the previous version (I LOVE the look) but now cannot use it. Is there a work around to make this possible? Would you consider it an option in future versions? That would really rock my world.

Thanks for the cool clock!
"It is difficult to fight against anger, for a man will buy revenge with his soul." ~ Heraclites, 500 B.C.

The Blood Series: BloodFire, BloodFire 3, BloodThunder, BloodSun, & BloodSong

menet

User avatar
 
Posts: 158
Joined: February 24th, 2006, 12:38 am
Location: France

Post Posted March 21st, 2006, 3:29 pm

I have tested your version 0.3 before reading your message and my first request is to have an apply button to test all the new options quickly.
Now i have read and i repeat, i have not a "Apply" button.

I have tested all the options but not yet have looked for the source to see how to translate.

There is no more shape shown when the clock is ringing.
Before installing the V0.3, i have desinstalled the V0.2 but not touched to the userChrome.css file which contains always things for the version V0.2.

Best regards ;)

Diazruanova1

User avatar
 
Posts: 122
Joined: May 4th, 2005, 6:45 am

Post Posted March 21st, 2006, 4:42 pm

No apply button here either, and also, I had this code on the userChrome to change the "background numbers opacity", but this does not work with the new 0.3 Ver :

/* How about a different background and text color. Could change opacity too */
.lcd-fade-label {
opacity: 0.0 !important;
color: #000000 !important;
}

Thanks

XerBlade

User avatar
 
Posts: 865
Joined: October 4th, 2005, 10:45 pm
Location: Nashville, TN, US

Post Posted March 21st, 2006, 5:28 pm

Yeah, the background fade label opacity was the only thing I styled with CSS which isn't covered by an option now. And I do personally find the default opacity to be too dark.

A bit of an update on the Forecastfox flicker issue. It actually does this apparently if I place LCD Clock anywhere on the same toolbar as Forecastfox, and not just to the left (I had to switch Forecastfox's position off of "always last" to find this, of course). Also, if they are not on the same toolbar, it still flickers a couple times very quickly, then stabilizes itself for the rest of the session, and only on restart and not options change.
Nothing in Console, by the way.
I have a feeling this has something to do with the canvas drawing. You'd know better than I would, though.
User Agent
Extensions
AMD64/2.41GHz RAM/1.0GB ATI/256MB-GDDR3/128-bit/8xAGP Cable6.0M/384kbps

Bloodeye
 
Posts: 582
Joined: July 12th, 2004, 7:20 pm

Post Posted March 21st, 2006, 6:50 pm

Ok lets see...thx for checking for Apply button. Must be a bug with Fx's new prefwindow system. I have fix and will be in next release. There's lots of work that needs to be done, but I wanted to release it to see if this was a good direction to go.

@XerBlade - Not sure what the Forecastfox flicker issue is? Never used it before, what version do you have installed + what OS ar you using? I'll install what you have and see if I can pinpoint. Could be a Forecastfox "refresh issue", I only say this because I assume it refreshes itself every so often. I only update LCD Clock (re-paint the canvas) when the minute has changed.

@Cato62 - Do you mean gradient colors for the background? If so then I could have it so you could enter 3 colors for the background color. Something like: rgba(0,0,0,0.5), rgba(255,255,255,1.0), rgba(0,0,0,0.5) within the background color box.

@menet - Yes there is no more shape when the alarm is ringing\on. I have yet to add this, but with canvas element I can match the color of text, so even with a dark background color the alarm shape will be seen.

@Diazruanova1 - "background numbers opacity". I can have it so that everyone can control background color + opacity. I think I will have it so you can enter 2 colors + opacity. One for the display number and one for the (faded)background number. Something like: rgba(0,0,0,0.5), rgba(255,255,255,1.0) within the color box. The last number controls the opacity. Of course I would have to change\remove the color picker. Maybe I could use a seperate window with a html page that has multiple (more than color picker) choices for color.


I think the numbers look better than any font I tried with v0.2. I will try to add more font styles when I can. The clock shape doesn't look as pretty, but that should get better when I add some clock faces. Keep in mind that there are no images being used, it's all being drawn on the canvas element. Also I extend my offer to any dev who wants to play around with the canvas element to play around with this extension - anything you can offer would be nice.

I've got a dark\background - light\numbers combo working right now. ;)
Image

Cato62

User avatar
 
Posts: 684
Joined: March 7th, 2005, 10:06 am
Location: Eugene, OR

Post Posted March 21st, 2006, 7:09 pm

Bloodeye wrote:@Cato62 - Do you mean gradient colors for the background? If so then I could have it so you could enter 3 colors for the background color. Something like: rgba(0,0,0,0.5), rgba(255,255,255,1.0), rgba(0,0,0,0.5) within the background color box.


Yes, that's kind of what I mean. My screenshot below is the way I had it. I have since switched my theme from BlackJapan to RedShift, if that matters.

<img src="http://www.emsbl.com/UN_1.2.jpg">
"It is difficult to fight against anger, for a man will buy revenge with his soul." ~ Heraclites, 500 B.C.

The Blood Series: BloodFire, BloodFire 3, BloodThunder, BloodSun, & BloodSong

Cato62

User avatar
 
Posts: 684
Joined: March 7th, 2005, 10:06 am
Location: Eugene, OR

Post Posted March 21st, 2006, 7:12 pm

XerBlade wrote:A bit of an update on the Forecastfox flicker issue. It actually does this apparently if I place LCD Clock anywhere on the same toolbar as Forecastfox, and not just to the left (I had to switch Forecastfox's position off of "always last" to find this, of course). Also, if they are not on the same toolbar, it still flickers a couple times very quickly, then stabilizes itself for the rest of the session, and only on restart and not options change.
Nothing in Console, by the way.
I have a feeling this has something to do with the canvas drawing. You'd know better than I would, though.


I have ForecastFox Enhanced on the same toolbar as LCD Clock 0.3, just at opposite ends, and haven't seen this issue. And I believe we are still using the same theme.
"It is difficult to fight against anger, for a man will buy revenge with his soul." ~ Heraclites, 500 B.C.

The Blood Series: BloodFire, BloodFire 3, BloodThunder, BloodSun, & BloodSong

Beals

User avatar
 
Posts: 652
Joined: November 29th, 2003, 8:25 pm

Post Posted March 21st, 2006, 7:33 pm

I don't think the flicker problem has anything to do with ForecastFox. Here's why:

I disabled ForecastFox and restarted Firefox. I still get flickering with the cursor in text input fields. Even worse, try this:

Keep this thread open and open the theme manager, extensions manager, or anything in the sidebar with the All-in-one sidebar extension. You should then see this page flicker.

EDIT: when I had ForecastFox enabled, it was on a different toolbar than the LCD clock.
Coat hanger halos don’t come cheap
From television shepherds with living room sheep

Metalstream

User avatar
 
Posts: 4688
Joined: April 15th, 2005, 8:34 pm
Location: Could be anywhere...

Post Posted March 21st, 2006, 7:46 pm

I think a option that must be included in next version is the font select, I great that you include a font don't know "LCD somethin'" it would be great...No apply button inded...

I wanna know how to do the gradient colors like the Zoriv example of gradients that had before...

Great Job BloodEye! Keep in that way!
"I love God, He's my favourite fictional character." - Homer J. Simpson

menet

User avatar
 
Posts: 158
Joined: February 24th, 2006, 12:38 am
Location: France

Post Posted March 22nd, 2006, 1:31 am

Since i have made tests of translation of this version, i have no more alarm with V3. :shock:
Going back to V2, i recover the alarm. :p
Reinstalling the original V3: no alarm. :(

The problem must be on my PC, because yesterday, i remember that it works. (i had noticed no more shape when ringing)
After uninstalling, I have tried to clear prefs.js of the LCD entries and cleared the cache.
I have also seen that there is infos about LCD in localstore.rdf. I have tried some changes without good results. But not tried to delete all the file.
But all these tries don't solve the problem. :evil:

Does somebody has an idea without changing of profile (not yet tested) ? :?:

Regards ;)

Bloodeye
 
Posts: 582
Joined: July 12th, 2004, 7:20 pm

Post Posted March 22nd, 2006, 6:46 am

Hmmm...maybe this canvas is more trouble than it's worth. :?:

Not sure what this flicker problem could be. @Beals, and @XerBlade - any chance I could get you to try on clean profile and\or try disabling your extensions one at a time to see if there is an extension conflict.

@Metalstream - There is an option for "font style". v0.2 used actual fonts, v0.3 paints font style on to the canvas element. Sorry for not many font styles - will try to add more later.

@menet - Is there any error in Javascript Console when alarm tries to play?

menet

User avatar
 
Posts: 158
Joined: February 24th, 2006, 12:38 am
Location: France

Post Posted March 22nd, 2006, 7:32 am

Bloodeye wrote:@menet - Is there any error in Javascript Console when alarm tries to play?

Thanks, I had never used the Javascript Console before. It shows me 3 errors. :?

Avoiding the 2 errors in my userChrome.css corrects the problem with the alarm. :p

I have to investigate more on the first error and to reinstall corrected what i had in my userChrome.css. 8-)

Thanks again ;)

Beals

User avatar
 
Posts: 652
Joined: November 29th, 2003, 8:25 pm

Post Posted March 22nd, 2006, 10:24 am

Worked fine with a new profile. Didn't work on old profile with all extensions except this disabled.

EDIT: weird, it works just fine if I move the clock from my bookmarks toolbar to the navigation toolbar.
Coat hanger halos don’t come cheap
From television shepherds with living room sheep

Return to Extension Development


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest