MozillaZine

Youtube videos pausing

User Help for Mozilla Firefox
pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 2nd, 2008, 4:34 pm

I'm having trouble with videos on youtube.com
After the video starts it will stop playing after 2 seconds. If I move the video slide bar it will advance and when I let it run again it will play for another 2 seconds then stop.

Any ideas?

Thanks
pafindr
pafindr

dickvl

User avatar
 
Posts: 51391
Joined: July 18th, 2005, 3:25 am

Post Posted January 2nd, 2008, 8:17 pm

Do you have a firewall or AV program that can block media content?

To be sure: You can start Firefox in -safe-mode to check if your problem is caused by an extension.
If starting in Safe-mode works then disable your extensions (Tools > Add-ons > Extensions or use the option in the Safe-mode window) and re-enable them one by one until you find which one is causing it.
Close and restart Firefox after each change.

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 2nd, 2008, 11:39 pm

I first tried just restarting Firefox and it worked for a little while. I then tried starting it in safe mode and after a while again the videos began pausing.
pafindr

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 4th, 2008, 8:47 pm

Okay now it's stopping on all web based videos.

Any ideas?
pafindr

alterna

User avatar
 
Posts: 3993
Joined: January 16th, 2007, 8:27 am
Location: Big Apple

Post Posted January 4th, 2008, 9:01 pm

Do they play in other browsers?
"So it goes" - Kurt Vonnegut, Jr.

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 4th, 2008, 9:39 pm

Yes the videos run fine on IE and Opera
pafindr

alterna

User avatar
 
Posts: 3993
Joined: January 16th, 2007, 8:27 am
Location: Big Apple

Post Posted January 4th, 2008, 9:49 pm

"So it goes" - Kurt Vonnegut, Jr.

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 4th, 2008, 10:02 pm

Thanks but that's if the video doesn't play at all. Mine starts to play than stops. So I have the needed plug in.
Thanks for trying though. :)
pafindr

alterna

User avatar
 
Posts: 3993
Joined: January 16th, 2007, 8:27 am
Location: Big Apple

Post Posted January 4th, 2008, 10:10 pm

Just a wild thought:

What is your cache set at? (Tools / advanced / network) Does clearing the cache have any effect?
"So it goes" - Kurt Vonnegut, Jr.

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 5th, 2008, 1:37 pm

I will try this the next time the videos lock up.
pafindr

VanillaMozilla
 
Posts: 13799
Joined: November 7th, 2005, 11:26 am

Post Posted January 6th, 2008, 6:51 am

The cache clears itself if it is full. Did you actually ignore dickvl's suggestions, or did you just forget to tell us?

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 6th, 2008, 9:24 am

I did try what dickvl wrote.
pafindr

VanillaMozilla
 
Posts: 13799
Joined: November 7th, 2005, 11:26 am

Post Posted January 6th, 2008, 9:36 am

And? It's important to tell us what you did and what you found. Do you have any Internet security software? It's common for this to run slowly, and it certainly could slow your access to video.

Also, if there is a problem with any browser setting, a new profile will restore all settings. You can always switch back. Takes about a minute.

pafindr
 
Posts: 13
Joined: October 9th, 2006, 7:40 pm

Post Posted January 6th, 2008, 9:02 pm

Okay.
I tend to leave windows on 24/7 and also my browser stays open along with Outlook. I shut down my system once in a while maybe every four days or so.
I tried running FireFox on safe mode and I still got the pausing video. I have never gotten this situation when I run other browsers.
I run PCcillian security software and the video doesn't just slow down it stops entirely and will not move unless I slide the video bar and then it will only run for two seconds and stop again.
pafindr

jones172
 
Posts: 97
Joined: November 25th, 2004, 10:57 pm
Location: Near Washington, DC, USA

Post Posted January 6th, 2008, 11:58 pm

pafindr wrote:I'm having trouble with videos on youtube.com
After the video starts it will stop playing after 2 seconds.

Any ideas?

Thanks
pafindr


From Tom:

Sounds like you may be getting "choppy reception."

http://www.google.com/search?hl=en&sa=X ... on&spell=1

Question: What type of Internet connection do you have? Dial up? DSL? Cable modem? If you have a dial-up connection, then than is the problem. It won't put out bytes fast enough. The workaround is to download the video to your hard drive, then go back and view it. Or, if you can afford it, get a broadband connection.

Hope this helps.

Tom Jones

Return to Firefox Support


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests