MozillaZine

Trackpoint scroll doesn't work

Discussion of bugs in Mozilla Firefox
infiniteedge
 
Posts: 73
Joined: October 19th, 2003, 10:52 am

Post Posted May 4th, 2004, 12:14 pm

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8a) Gecko/20040504 Firefox/0.8.0+
installer, no extensions.

im using an IBM T40p with an UltraNav touch pad and pointing device. the scroll button doesn't work anymore. The mouse icon changes but nothing scrolls in firefox. Works in every other application, including IE.

anyone else experience this?
Last edited by infiniteedge on May 8th, 2004, 12:40 am, edited 2 times in total.

infiniteedge
 
Posts: 73
Joined: October 19th, 2003, 10:52 am

Post Posted May 5th, 2004, 3:01 pm

bump

Harm

User avatar
 
Posts: 121
Joined: January 26th, 2004, 5:26 pm

Post Posted May 5th, 2004, 3:33 pm

I do not have the hardware you mentioned in your start post and neither can I conform your problem. It does work for me :) .

Have you yet tried a brand new profile?
God Bless America | Change We Can Believe In

idioteque

User avatar
 
Posts: 40
Joined: March 27th, 2003, 11:04 am
Location: US

Post Posted May 5th, 2004, 6:58 pm

I can confirm this problem with a new profile on a Dell Inspiron 5100 with a Synaptics Touch Pad. A USB mouse, when connected, scrolls fine.

build: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8a) Gecko/20040505 Firefox/0.8.0+ (djeter)

gahbmwM5

User avatar
 
Posts: 1060
Joined: June 21st, 2003, 12:31 pm
Location: USA

Post Posted May 5th, 2004, 7:28 pm

Posted: Wed 5th May 2004 6:23pm Virtual scrolling on (Touchpad) laptop doesn't work...
Hmmm, with a new profile and FF directory, my 3 extensions installed without any issues:

TBE ver:1.10.2004050101
Tab Preferences
Compact Menu

However, my 'virtual scrolling' on my WinXP SP1 laptop (Touchpad) does not work at all...same Synaptics driver (the most recent on their site), that has worked fine for the last 50 nightlies (trunk) builds that I have used...

Went into Tools--->Options--->Advanced and checked then unchecked both:
Autoscroll & Smoothscrolling, (just for a test) and still 'virtual scrolling' does not work at all...

Are there any other laptop Touchpad owners experiencing this? Back to the 20040503 trunk build for moi...usng a Compaq Presario 1450 laptop

****EDIT*****

After unchecking/rechecking the Synaptics Touchpad's 'Virtual scrolling' option a couple of times (8 times total), it is now working ok with FF...something during Firefox's initial 'start up'...messed with it somehow...

You have to love testing an alpha/beta app.

I am using the Synaptics Touchpad 7.5.7 NewUI2k/XP driver, that has worked perfectly with 'all' other Firebird & Firefox nightlies..Something within the 05/04 & 0505 Nightly (trunks) are conflicting badly with these touchpad features...
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:2.0b7) Gecko/20100101 Firefox/4.0b7

idioteque

User avatar
 
Posts: 40
Joined: March 27th, 2003, 11:04 am
Location: US

Post Posted May 5th, 2004, 7:40 pm

It seems that the difference is whether you have "Scroll item under pointer" selected vs. "Scroll selected item". Selecting "Scroll item under pointer" got the virtual scrolling working for me again.

gahbmwM5

User avatar
 
Posts: 1060
Joined: June 21st, 2003, 12:31 pm
Location: USA

Post Posted May 5th, 2004, 8:10 pm

idioteque wrote:It seems that the difference is whether you have "Scroll item under pointer" selected vs. "Scroll selected item". Selecting "Scroll item under pointer" got the virtual scrolling working for me again.


Yes same here as I was quite frustrated, that I forgot to mention this point...
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:2.0b7) Gecko/20100101 Firefox/4.0b7

infiniteedge
 
Posts: 73
Joined: October 19th, 2003, 10:52 am

Post Posted May 5th, 2004, 10:14 pm

oi, i cant seem to duplicate what you did to fix this. im almost sure this is a synaptics touchpad, ibm just rebrands it as UltraNav. where is this scroll under pointer/item option located? ive got an app called UltraNav wizard that has all my pointing profiles in it but the only options i get for the scroller are Standard, Smooth, and Auto-select. Then there's an extra UltraNav tab in the mouse control panel too but its all the same stuff just arranged a little differently. please help :-/

idioteque

User avatar
 
Posts: 40
Joined: March 27th, 2003, 11:04 am
Location: US

Post Posted May 6th, 2004, 7:30 am

Maybe there's an update from IBM for the UltraNav app. All I know is I changed this:

<img src="http://warpzillion.com/images/touchpad.jpg">

Hope that helps.

infiniteedge
 
Posts: 73
Joined: October 19th, 2003, 10:52 am

Post Posted May 6th, 2004, 8:03 am

i found that window but i have no such option under virtual scrolling. i only have long distance and scrolling region. i checked with ibm, no updates. someone fix the scrolling! at heart the issue isnt with my scrolling software because it works with every other application, its with firefox.

boba23

User avatar
 
Posts: 729
Joined: May 6th, 2004, 11:20 am

Post Posted May 6th, 2004, 11:26 am

hi,

same thing here, though i am pretty sure it worked 1-2 weeks ago with older builds, i cant say when it stopped working, but i noticed it yesterday.
i got a IBM T40p, with ultra nav software installed, scrolling doesnt work neither with touchpad border scroll function nor with track point and middle thinkpad button, as it is supposed to be, and does in every other app including IE.
what i can do to work around this issue is go to "Track Point Properties/Settings of Track Point" on the Ultra Nav Tab in Mouse Properties -> Choose Scrolling or Magnifying Glass Function -> Settings -> and switch Scrolling type from STANDARD to SMOOTH. this makes scrolling with track point and middle button work again, though still no scrolling with the touchpad scroll function only :-/
did u guys change anything mouse scrolling related? (though scrolling with a mouse/mouse wheel works absolutely fine...e.g. logitech mouse + logitech mouse drivers)

regards,

Thorsten

Legenda
 
Posts: 44
Joined: April 14th, 2004, 4:11 pm
Location: Tampere, Finland

Post Posted May 7th, 2004, 4:24 am

I can confirm this problem on djeter's 2004-05-07 nightly. The problem occurred first on this nightly. Before this I had some 2004-05-05 nightly, which didn't produce this problem. I have ThinkPad R40. I'll have to update my UltraNav drivers before I can say anything else about this.

infiniteedge
 
Posts: 73
Joined: October 19th, 2003, 10:52 am

Post Posted May 7th, 2004, 10:21 am

would someone fix this!? arrgggggggggg me scroll be broken! P-(

idioteque

User avatar
 
Posts: 40
Joined: March 27th, 2003, 11:04 am
Location: US

Post Posted May 7th, 2004, 11:36 am

infiniteedge wrote:would someone fix this!? arrgggggggggg me scroll be broken!
P-(


This is not the best way to go about getting things fixed. First of all this bug is in a nightly build, we've been able to establish when this bug crept in so you can easily revert.

Secondly, the best thing you can do is <a href="http://www.mozilla.org/quality/bug-writing-guidelines.html">file a bug report</a>, if one hasn't already been filed. If one has been filed, vote for the bug.

infiniteedge
 
Posts: 73
Joined: October 19th, 2003, 10:52 am

Post Posted May 8th, 2004, 10:01 am

<a href="http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=242745">242745</a>

you mean that? kill me for hating the damn bug. it makes browsing terrible.

Return to Firefox Bugs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests