MozillaZine

How to display pictures in thunderbird?

Discussion of features in Mozilla Thunderbird
vince47232
 
Posts: 6
Joined: July 8th, 2004, 11:01 am

Post Posted July 8th, 2004, 11:18 am

Hi,

I don't find the option to display pictures in thunderbird, specially for html email. I have a rectangle instead with a red or green little circle.

I have already tried:
- View > Message Body As > Original HTML
- Tools > Options > Advanced > [Uncheck] Block loading of remote images in mail messages (under Privacy)

Any idea?

Thanks by advance.

Vince

Jeroen p

User avatar
 
Posts: 3763
Joined: January 29th, 2004, 7:17 am
Location: The Netherlands

Post Posted July 8th, 2004, 12:18 pm

Is the mesage marked as junk? Try to set is as not junk: "Message | Mark | As Not Junk"
Extensions for Thunderbird: <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_cs">Contacts Sidebar</a>, <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_ts">Timestamp</a> and <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_aes">Allow Empty Subject</a>

vince47232
 
Posts: 6
Joined: July 8th, 2004, 11:01 am

Post Posted July 8th, 2004, 2:26 pm

The emails in question are just newsletters. There is no problem to read text, but there is blank rectangles instead of images. Thunderbird maybe tries to load them from the Internet? But I have no option as 'Block loading of remote images in mail messages'. There is no problem to read theses kinds of emails with Netscape or Outlook.

Jeroen p

User avatar
 
Posts: 3763
Joined: January 29th, 2004, 7:17 am
Location: The Netherlands

Post Posted July 8th, 2004, 2:38 pm

Yes, but Thunderbird does not load remote imgaes if the message is marked as junk. That's why you should check if it's marked as junk.
Extensions for Thunderbird: <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_cs">Contacts Sidebar</a>, <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_ts">Timestamp</a> and <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_aes">Allow Empty Subject</a>

vince47232
 
Posts: 6
Joined: July 8th, 2004, 11:01 am

Post Posted July 8th, 2004, 2:50 pm

The message is not marked as junk. It is a normal email, the only difference with others emails is that it is a newsletter.

Jeroen p

User avatar
 
Posts: 3763
Joined: January 29th, 2004, 7:17 am
Location: The Netherlands

Post Posted July 8th, 2004, 2:56 pm

Can you see the image if you load the URL in your browser? Maybe the image link is broken.
Extensions for Thunderbird: <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_cs">Contacts Sidebar</a>, <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_ts">Timestamp</a> and <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_aes">Allow Empty Subject</a>

vince47232
 
Posts: 6
Joined: July 8th, 2004, 11:01 am

Post Posted July 8th, 2004, 3:02 pm

Yes, the differents images can be load when I 'Copy Image Location'. The HTML email (newsletter) is not the problem, since there is no problem to see it in another program (Netscape, Outlook). I think it is an option of Thunderbird, but I don't find it. It is very strange.

Jeroen p

User avatar
 
Posts: 3763
Joined: January 29th, 2004, 7:17 am
Location: The Netherlands

Post Posted July 8th, 2004, 3:34 pm

Very strange and I am running out of ideas. Can you send me the message source (View | Message Source") as Private Message so I can have a look?
Extensions for Thunderbird: <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_cs">Contacts Sidebar</a>, <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_ts">Timestamp</a> and <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_aes">Allow Empty Subject</a>

vince47232
 
Posts: 6
Joined: July 8th, 2004, 11:01 am

Post Posted July 8th, 2004, 3:50 pm

It is done ... the newsletter's message source is long. Thanks you for you help, if you find something.

bookchiq
 
Posts: 1
Joined: July 9th, 2004, 1:09 pm
Location: Meridian, Idaho, USA

Post Posted July 9th, 2004, 1:13 pm

I just wanted to pipe up and mention that I am having the same problem. I DO have Thunderbird set to not display images on Junk messages (very smart option!) but it doesn't display images for ANY HTML messages. HTML messages seem to be working in other way (ie formating, background colors, etc.), just no images.

I have not done any experimenting to see if the problem goes away if I uncheck the no-images-on-Junk box. I will try that when I get home.

vince47332
 
Posts: 1
Joined: July 10th, 2004, 5:11 am

Post Posted July 10th, 2004, 5:15 am

I update my Thunderbird, but in fact, the error was very very stupid. The problem was that Thunderbird could not "load message", ie the images of the HTML email (newsletter for example). I forget to configure manually the proxy server as I had made in Firefox for example.

Bookchiq, it is maybe the same problem.

Thank you everybody for your help.

Vince (ex-vince47232)

Jeroen p

User avatar
 
Posts: 3763
Joined: January 29th, 2004, 7:17 am
Location: The Netherlands

Post Posted July 10th, 2004, 6:41 am

Great, just one more possible solution to remember for people with the same problem ;-)
Extensions for Thunderbird: <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_cs">Contacts Sidebar</a>, <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_ts">Timestamp</a> and <a href="http://jpeters.no-ip.com/extensions/?page=tb_aes">Allow Empty Subject</a>

stefvik
 
Posts: 204
Joined: July 23rd, 2004, 7:31 am
Location: nyc

Post Posted August 4th, 2004, 12:19 am

I just have the same problem -
the button above the message to display remote images has disappeared...
stefano
Mac OS X 10.4.6 MacBook 13"

angryjoebass
 
Posts: 2
Joined: October 5th, 2004, 8:45 am

Post Posted October 5th, 2004, 8:49 am

I have same issue and have had inconsistent behavior. Every so often, messages will display the images & then on next viewing will not.

Crom
 
Posts: 2
Joined: June 30th, 2004, 2:06 am
Location: The Netherlands

Post Posted October 5th, 2004, 10:36 am

One option in the advanced options is extra under block images, and that is Permit images if sender is in My Personal address book -> this option can explain why in certain messages images get loaded and in others no images get loaded.

Return to Thunderbird Features


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests